Budoucnost na talíři: Menu pro udržitelná a cirkulární města

V rámci 4. ročníku konference Cirkulární města a byznys se zaměříme na oblast potravin.
Potravinové systémy ve městech čelí zásadní výzvě: neudržitelné produkci, vysoké spotřebě a alarmujícímu plýtvání. V Evropě stále dominuje konvenční zemědělství, které negativně ovlivňuje kvalitu půdy, bioperzitu a vodní režim krajiny. Až 30 % takto vyrobených potravin se navíc mění v odpad, který často končí bez využití na skládkách nebo ve spalovnách.
Právě ve městech se otevírá prostor pro inovativní spolupráci veřejného sektoru, firem, start-upů a dalších. Inspirující příklady z České republiky dokazují, že propojování městských politik s podnikatelskými nápady a moderními technologiemi přináší efektivní řešení.
Program a speakery naleznete zde.
Místo konání: Národní zemědělské muzeum, Praha (mapa)
_________
Akce je podpořena v rámci „OP JAK, výzvy 02_22_009_Smart Accelerator+ I, projektu Prague Smart Akcelerátor+“, s registračním číslem ‚CZ.02.01.02/00/22_009/0008344‘, který je spolufinancován Evropskou unií.